Skip to content

Voor de liefde naar Berlijn

Het aftellen is begonnen. Over precies vier weken ga ik verhuizen naar Berlijn, en dus het ideale moment om deze blog weer te gaan gebruiken.

Berlijn

Liefde

De reden van de verhuizing is dat ik ga samenwonen met mijn Duitse vriend. Twee jaar geleden ontmoetten wij elkaar via een online game. Er was een directe klik en van chatten stapten we over op mail, Whatsapp en uiteindelijk Skype. De relatie werd al vrij snel serieus, maar geen van beiden wilden we een label op de relatie plakken tot we elkaar daadwerkelijk in het echt ontmoet hadden. Wie weet was die klik die we online hadden er in het dagelijks leven wel helemaal niet. Daarom stapte ik na drie maanden van lieve berichtjes en kus-emojis in de trein naar Berlijn. De klik die we online hadden, bleek er in het echt ook te zijn. En na een week plakten we er dan eindelijk een label op: hij was nu mijn vriendje en ik zijn vriendinnetje.

Afstand

Door onze drukke banen en de afstand was het moeilijk om tijd voor elkaar te maken. Gelukkig had ik door mijn baan in het onderwijs wel vaak vakantie en duurden de ‘pauzes’ van elkaar niet zien gelukkig nooit meer dan een week of acht. Maar die ‘pauzes’ werden wel steeds zwaarder. Afgelopen zomer besloten we dan ook samen te gaan wonen.

Heel even hebben we de voors en tegens afgewogen, maar de beslissing was snel gemaakt. Berlijn heeft voor mij veel meer mogelijkheden (qua werk, etc.) dan Nederland/Hellevoetsluis voor hem heeft. Maar een simpele beslissing was het niet. Je laat nu eenmaal toch je familie achter.

Berlijn

Berlijn in zicht

En nu is het dus zover. Eind februari zegde ik mijn baan al op. In de meivakantie verhuisde ik een boedelbak vol spullen naar Berlijn. En de afgelopen weken verkocht ik al het overgebleven meubilair, en leverde ik de sleutel van mijn appartement in. De komende vier weken logeer ik bij mijn broer en heb ik het nog druk met de afwikkeling van het schooljaar en het geregel van administratieve zaken die bij emigratie komen kijken. Tussendoor probeer ik nog zoveel mogelijk te genieten van de dingen hier die ik zal gaan missen: familie, de zee, frikandellen speciaal en bruine boterhammen met hagelslag (en vast nog veel meer).

X Cis

4 thoughts on “Voor de liefde naar Berlijn”

  1. Lieve Cis, wat vind ik jou ongelooflijk stoer! Wat moet het allemaal spannend zijn, maar tegelijkertijd is het natuurlijk een heerlijk vooruitzicht! Ik wens jullie alle geluk en liefde! Kus Rianne

  2. Super leuk dit idee om een blog bij te houden. Ik ga je volgen hoor. !
    Heel veel geluk !!!!
    Ik kom nog even afscheid nemen voor je echt weg gaat.
    Groetjes Agnes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.