Skip to content

Juli – drie weken in Berlijn

000 oberbaumbrucke

Nu de maand juli voorbij is, ben ik precies 3 weken in Berlijn. De eerste week bestond vooral uit het uitpakken van dozen en het inrichten van ons appartement zodat het een beetje meer ‘ons’ werd. Helemaal klaar zijn we nog niet. In de slaapkamer staan nog oude meubels die weg moeten, het kantoortje is een chaos van dozen en spullen, maar de woonkamer en keuken zijn klaar.

c001 keuken slaapkamer

c002 woonkamer

Week 2

In de tweede week hier kocht ik een fiets en maakte ik (zowel alleen als samen met P.) een aantal fietstochtjes door Berlijn. Zo verkende ik onze wijk Treptow per fiets, en fietsten we langs de East Side Gallery. Ook haalde ik m’n skeelers weer eens tevoorschijn en skeelerde ik samen met vriendin L. een stuk van de Mauerweg (een fietspad dat de route van de voormalige muur volgt).

011 fietsen muur

Zaterdagavond gingen we naar de bios in het Sony Center op Potsdamer Platz. We besloten vooraf nog even ergens te gaan eten. In het kader van Christopher Street Day stond er de hele week een soort van marktje op Potsdamer Platz. Naast Bratwurst en Currywurst vonden we daar ook een echte Hollandse patatkraam.

010 hollandse hap

Week 3

De derde week sloeg helaas het weer om. Begin van de week trok ik de stad in om even lekker te shoppen in de Mall of Berlin en ging ik naar Ikea om nog wat kleine dingetjes te halen.

009 mall of berlin

Woensdagmiddag werd het plots erg donker en kort daarna begon het heel hard te regenen, onweren en hagelen. Zo hard heb ik het nog nooit zien regenen. Er viel zo’n 45 cm per m² in een uur tijd. Hieronder een foto uit de krant van het metrostation hier om de hoek. Gelukkig was al het water binnen twee uur weer verdwenen. ‘s Avonds bleek helaas wel dat onze onderburen waterschade hebben. Het water loopt via ons balkon naar de ruimte tussen vloer en plafond en drupt de woonkamer van de buren in. Waarschijnlijk moet er dus iets aan de afvoer (is er niet) en vloer van ons balkon gedaan worden.

Kort hierna werd ik helaas ziek en heb ik een aantal dagen met keelpijn, oorpijn en koorts in bed en op de bank gelegen. Dit gaf me wel mooi de rust en de tijd om m’n tas af te haken.

006 tas

Ik ben nu gelukkig weer helemaal opgeknapt en ga vandaag weer lekker de stad in.

x Cis

1 thought on “Juli – drie weken in Berlijn”

  1. Leuke impressie van je eerste weken👍🏻
    “Be Happy” op je shirt maak je waar hihi.
    En ik wist niet dat je haaktalent had. De tas is mooi geworden hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.